Pèl·lets

El pèl·let és un tipus de combustible granulat fet a base de residus de fusta. És un sistema ecològic d’escalf, ja que està fet amb materials biodegradables. A més, és còmode i net de transportar

Què és i com funciona una estufa de pèl·let?

El pèl·let és un tipus de combustible granulat fet a base de residus de fusta. És un sistema ecològic d’escalf, ja que està fet amb materials biodegradables. A més, és còmode i net de transportar.

Una estufa de pèl·let és aparell de calefacció molt senzill d’utilitzar. Té un dipòsit per on es tiren els pèl·lets i quan l’estufa es posa en funcionament, un sistema intern els trasllada a la cambra de combustió per cremar. En cremar-se, s’emet energia calòrica que escalfa l’habitació o l’espai allà on s’ha instal·lat l’estufa. El fum que genera s’expulsa a través d’una sortida posterior i els expulsa a l’exterior de l’habitatge.

La diferencia d’aquest tipus d’estufa a les convencionals és que aquestes tenen ventilació. Això permet que l’estufa agafi aire de fora, l’escalfi amb la calor que després la biomassa cremada, i retorni aquest aire, ara ja calent, a la sala. Així s’aprofita l’escalfor per duplicat: el foc que genera el pèl·let cremat i l’aire calent que expulsa l’estufa.

Amb una estufa d’aquestes característiques tot són avantatges, però, ¿com es tria el pellet?, ¿Com es pot saber que el que comprem és de qualitat i s’adapta a les necessitats de l’estufa?